Voip (Sip) Telefondan Caller İd Popup Görüntülemek

Merhaba Değerli Arkadaşlar, Bir Müşterime Sambapos Kurulumu Yapacağım, Müşteri Analog Telefon Hattı Yerine Dijital Telefon Hattı Kullanıyor, Telefon Hatlarını Modem Arayüzünden (SIP) Kullanıyor. Modemden Gelen Telefon Hattını Cid602 Galler İd Cihazını Bağladım, Ardından Caller İd Cihazındanda Telefon Başlıklarına Bağladım Fakat Arama Yapıldığında Sabbaposta POPUP Calışmadı. CallerID Test Programına Baktığımda Arama Yokken Sinyaller Az Gözüküyor Arama Yapıldığında Sinyaller Tam Gözüküyor… Buna Nasıl Bir Çözüm Bulunabilir?
Resimleri Ekliyorum.

Caller ID cihazları analaog hatlardan gelen sinyalleri yakalayabilir, siz Voip hattı üzerinden gelen numarayı almaya çalışıyorsunuz. Caller ID cihazı ile bunu yapamazsınız. Bunun için yazılımsal çözüm olması gerekir ki daha önceden bununla ilgili yaptığımız bazı çalışmaları paylaşmıştım. Öncelikle hizmet aldığınız Voip firması size bir API desteği sağlamalı ve siz de bu API dan gelen değerleri SambaPOS 'a iletebilecek bir yapı kurmalısınız.

Voip Firması Türktelekom, Türktelekomdan Api Alınabiliniyormudur?
Api Aldıktan Sonra Ne gibi ayarlar yapmamız gerekmektedir?
Döküman Mevcutmudur?

Türktelekom ile bu sebeple bir görüşmem olmadı ve zaten Türktelekom ve Superonline da bu gibi sorulara cevap verecek yetkili kişilere ulaşmak Mars görevinden daha zor. Telekom dışında bazı servis sağlayıcılar da maalesef kapalı kutu gibiler ve konuda pek bir şey yapmak istemiyor yada gönülsüz davranıyorlar. Biz bir firma ile yaklaşık 5-6 ay gibi bir süre zarfında ancak çözüme kavuşturduk. Hatta biraz daha ileri taşıyarak müşteri ile yapılan gürüşme kayıtlarına da SambaPOS içinden ulaşabilir olduk. Bunun için bir doküman yok, zaten size verilen API
ile SambaPOS arasında çalışan ara yazılım gerekir, uğraşırım derseniz size API desteği veren bir firma ile görüşüp ortak çalışma yapabilirsiniz. Veya dilerseniz numara değişikliği olmadan müşterilerinizi bu firmaya taşıyabilir ve entegrasyonu yapabiliriz.

1 Beğeni

Merhaba
kast ettigimiz fiber kurulu sistemler üstünemi?.
resimlerden anladıgım kadarı ile fiber santral. ben 2 noktada kurulum yaptım.
sizin gibi test cihazından sinyal algıladı, sinyal algıladıysa sambapos cid ayarlarımdan sonra sorunsuzca calıstı.
bilgi vermek istedim, iyi çalışmalar

Bu cihazın işinizi çözmesi lazım.
http://www.sistemler.com/vip100-voip-callerid-siparis-sistemi.html

Verdiğiniz linkteki şey cihaz değil yazılımsal bir çözüm, cihaz başına ayrı ayrı lisans almanız lazım hatta format atarsanız yeniden lisans almanız lazım ve sadece numarayı yakalayıp gösteriyor. Ben size çok daha fonksiyonel ve hesaplı bir çözüm öneriyorum.

Ben arkadaşa ne önerdiğinizi anlamadım.

Teşekkürler Arkadaşlar, Çözümü Hugin Caller İd Cihazı Kullanarak Çözdük, Simdilik Bir Problem Gözükmür… Yardımlarınız İçin Teşekkürler.

100 ₺ farkla hem ses kayıt özelliği hemde aylık abone ücretinden kurtulabilir ayrıca da 1 den fazla terminalde kullanabilirdiniz.

@Banned yıllık 100 tl midir bu hızmetın karsılıgı acaba

Yıllık değil Münir bey, 1 defaya mahsus 500 ₺
Arkadaşın bahsettiği cihaz 400 ₺ olduğu için 100 ₺ fark dedim.

Bir defa 500 TL veriyor birdaha para odemiyormusujuz hiçbir şekilde . Doğrumu anladım

İlk entegrasyon için 500 ₺ alıyoruz, hatlarınızı ortak çalıştığımız servis sağlayıcıya geçiriyoruz. Hatlardan dışarıya arama ypamadığınız sürece aylık sadece 9 ₺ ücret ödüyorsunuz. Bu sabit ücret telekomda 29 ₺. Onun dışında herhangi bir ücret ödenmiyor.

@Banned 500 tl guzel sorun yok entegrasyon ıcın odenıyor . bence makul . ama bız neden dıgıtale tasıyoruz hatları benım oncelıgım telekomun kablo bagımlıglıgından kuyrtulmak sonraındada aylık ucret odememek . reklam olacak ama suanda hatlarımın helsı netgsm turkıyenın en buyuk 4 operatoru bu arada yıgıde hakını teslım etmek lazım o nedenle yazdım bunuda . ve yıllık sadece ve sadece 9 tl oduyorsunuz kulanım bedelı . ha bunda arama yok aranabılırsınız sınırsız . sabıt hatınızla ılgılı arama yapmak ıstersenız paket veya kontur satın alabılıyorsunuz . 1 hat 9*12=108 tl ve sureklı heryıl devam eden bır dongu . sadece 1 hatta bıle yıllık gerı donus 99 tl 10 hatta 990 tl gıbı . sadece dıp not olsun dıye soyledım . ama tekrar edıyorum baslangıc ıcın olan entegrasyon ucretı makuldur . olması gerekendır . soyle gelıstırılebılırdı belkı sadece bır operator degılde apı hazırlanırken bır cok operaatorde kulanılabılecek sekılde ayarlansaydı bence ( sahsı dusuncemdır ) daha basarılı ıslevsel ve satılınabılır olurdu dıye dusunuyorum .

1 Beğeni

Yaptığınız hesap doğru yani her halukarda karlı oluyor bulut santral.Benim müşterilerimin %90’ı bulut santral kullanıyor. Olmayanları da taşıyorum.
Netgsm ile ortak çalışma için görüştüm ama ilgilenmediler Münir bey. 2012 den beri özellikle kamu kuruluşlarında farklı çözümler için çalıştığım bir firma, sağlam firma ama katı kuralları var, varolan API dökümanın dışına çıkmak istemiyorlar.

@Banned dogrudur benımkı sahsı dusunce ve onerı ıde musterı yelpazesını genıslete bılır . daha kulanılabılır ve satılınabılır hale gelırdı dıye dusunmustum . elerınıze saglık


Merhaba, Yeni kurulum yapacağım yerde telefon hatları bu modem üzerinden alınıyor. Normal caller id cihazı çalışıyor mu ? Sistemler.com üzerinden aldığımız standart 2 hatlı olan

1 Beğeni

Evet çalisiyor herhangi bir problemle karsilasmazsin

3 Beğeni