Sipariş ekranı ürün girince donuyor

Selamlar dostlar,sipariş ekranı her sey hızlı fakat ürüne tıkladıgımda 2 dakika sürüyor ürünü eklemesi dunde olmuştu ip değiştirdik, simdi tekrar aynısını uyguladım fakat değişiklik olmuyor ,ana makinede Başka yerde yaptı aynısını bağlantı düzenle kısmından makine isminde ip vardı oraya makine ismi yazdim duzeldi burada düzelmiyor, yardımcı olursanız minnettar olurum tesekkurler

Selam
2 dk sürüyor mu?
İsterseniz dbnizi bana yollayın
Deneyip size bilgi vereyim

Teşekkürler ilgine üstad,nereden yollayayım, çok makbule gecer

Bi siteye upload et
Mesaj ile linki yollarsın

Üstad mail attim mailinden alabilirmisin

Merhaba 2 dakika olmasa da bizde bugün yeni bir sistemde benzer bir şey yaşadık. Bazen ürün seçildiğinde adisyona eklenmesi çok uzun sürüyor. Her ürün eklemede değil ama 2-3 eklemede bir oluyor ve ürünün ne olduğuyla alakalı değil. Bir denemede bekleyerek gelen ürün daha sonra hemen eklenebiliyor yada tam tersi olabiliyor. Windows 7 olan makineyi formatlayıp sıfırdan Windows 10 bile kurduk. Tek makine terminal vs yok haliyle bağlantıyla ilgili bir şey de olamaz ve bunun dışında programda her şey gayet hızlı ve stabil çalışıyor. Konu hakkında yardımcı olabilecek fikirlerinizi bekliyorum.

ana makine mi? Client mi?

Sadece kasada bir anamakina var terminal, client yok.

Durum şöyle

İlginç bir durum … Bilgisayarın özellikleri nedir ?

Hardware ile alakalı diyecem de hiç başıma gelmedi
dbnizi paylaşırmısnız
kendi pcmizde deneyelim

Bizde aynı şeyi düşündük müşterimize yarın tekrar gidilip DB yi kendi notebookumuzda deneyeceğiz. Aslında bugün kurulum yapıldı DB sıfır sayılır sadece bugün girilen hareketler var ama denemekte fayda var. Makine Celeron J1900/4GB Ram/120GB SSD daha önce tek makine olarak defalarca kullandığımız standart konfigürasyon. Ürün ekleme dışında her şey hızlı çalışıyor o da videoda ki gibi bazen oluyor enteresan bir durum. Daha önce başına gelen varsa bir fikir verebilir belki diye sormak istedim.

Bu master db mi
Yani başka şubeden alıp buraya mı kurdunuz
Öyle ise metrik kurulu mu?

Master boş DB üzerine hızlı ödeme butonlarını eklediğimiz ve masaların üzerinde tutar, süre, garson adının yazması için küçük ayarlamalar yapmış olduğumuz temel bir DB miz var onu kullanıyoruz. Başka bir şube yada müşteri verisi olan bir DB değil. Her zaman kullandığımız standart DB aslında.

Keypad girildiginde kullandiginiz herhangi bir eylem kural var mi? Mesela barcode okuyabiilir vb.

Herhangi bir eylem, kural yok standart keypad, barkod kullanılmıyor. Video da görüldüğü gibi hem keypad kullanıldığında hem de kullanılmadan donma olabiliyor.

5.1.18 versiyonun da bahsi geçen durumu yaşamıştım sorun yaşadığım veritabanını kendi bilgisayarıma aldığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu Windows format atarak sorunumu kısa vadeli çözmüştüm 1 2 hafta sonra tekrar aynı sorun oluştuğunu bildirdiler bu sefer ssd sini değiştirdim sorun çözüldü sizin durumda benzer gibi duruyor sizde bir hdd test programı ile hdd sinde sorun olup olmadığını kontrol edin derim.

İndekleyin düzelecektir

Gene düzelmez ise hdd değişmeden yeni bir veri tabanı kurun. Orada test edin.

SSD diskin trim desteği olmayabilir, veya kullanılan pos pc anakartında trim desteği açık olmayabilir. Malum piyasadaki cihazlar kalite bakımından oldukça düşük. Aşağıda verdiğim bağlantıdan bir kontrol etmenizde fayda var.