Aynı ortam için de 2 ayrı işletme var

Merhaba,

Gif ile belirttiğim şekilde çalışma yapınıza uygun ise aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

Dedo

Birden fazla menü tanımlama;

https://kb.sambapos.com/4-2-1-butonla-menu-degistirme/

Ödeme ekranında ürünleri kategorisine göre ayırma;

İki restoran için ödeme butonları tanımlama;

https://kb.sambapos.com/2-3-11-yeni-odeme-tipi-nasil-tanimlanir/

Raporlar tanımlama (Raporları kullanıcılar farklı ekranlardan gösterileceğinden dolayı ayırdım) ;

1 > Ana Menu > Yönetim > Ayarlar > Program Ayarları > Genel Ayarlar Sekmesi > Ürün Etiketi Başlıkları > ProductType diye bir ürün etiketi ekleyin

2 > Ana Menu > Ürünler > Ürün Etiketi Düzenle > ProductType sütununa restoranların ürünlerine göre A Restoran yada B Restoran olarak tanımlayınız

3 > Ana Menu > Yönetim > Raporlar > Raporlar > Rapor Ekle > Ekte paylaştığım raporu, Şablon bölümüne yapıştırın (Tüm raporlar için ayrı ayrı uygulamanız gerekir)

A Restoran Ödeme Raporu;

[A Resotran Ödeme Detayı:2, 1, 2]

Ödeme Şekli|Yüzde|Tutar
{REPORT PAYMENT DETAILS:P.Name,P.Amount.Percent.desc,P.Amount.Sum:Payment.Amount > 0 AND (PT=A Nakit) OR (PT=A Kredi Kartı)}
Total|{REPORT PAYMENT DETAILS:P.Amount.Sum:Payment.Amount > 0 AND (PT=A Nakit) OR (PT=A Kredi Kartı)}

A Restoran Satış Raporu;

[A Restoran Satış Raporu:5 ,2 , 2]

Ürün|Adet|Tutar
@{REPORT ORDER DETAILS:MT.ProductType,O.Quantity.Sum::{0}:,}

A Restoran
{REPORT ORDER DETAILS:M.Name.asc,O.Quantity.Sum,O.ExactTotal.Sum:(MT.ProductType=A Restoran)}
Total:||{REPORT ORDER DETAILS:O.ExactTotal.Sum:(MT.ProductType=A Restoran)}

B Restoran Ödeme Raporu;

[B Resotran Ödeme Detayı:2, 1, 2]

Ödeme Şekli|Yüzde|Tutar
{REPORT PAYMENT DETAILS:P.Name,P.Amount.Percent.desc,P.Amount.Sum:Payment.Amount > 0 AND (PT=B Nakit) OR (PT=B Kredi Kartı)}
Total|{REPORT PAYMENT DETAILS:P.Amount.Sum:Payment.Amount > 0 AND (PT=B Nakit) OR (PT=B Kredi Kartı)}

B Restoran Satış Raporu;

[B Restoran Satış Raporu:5 ,2 , 2]

Ürün|Adet|Tutar
@{REPORT ORDER DETAILS:MT.ProductType,O.Quantity.Sum::{0}:,}

B Restoran
{REPORT ORDER DETAILS:M.Name.asc,O.Quantity.Sum,O.ExactTotal.Sum:(MT.ProductType=B Restoran)}
Total:||{REPORT ORDER DETAILS:O.ExactTotal.Sum:(MT.ProductType=B Restoran)}

İyi çalışmalar.

3 Beğeni