Yeni Versiyonda Çözülmesi Gereken Sorunlar

Herkese merhaba ;
SambaPos bildiğiniz gibi artık belirli standartlara kavuşmuş, bu sektörde kendini kanıtlamış esnek yapılı bir yazılım. Bunun yanında dünyaya açılmış ve çeşitli dillerde yayınlanmış olmasından dolayı binlerce çeşit müşteri ve buna paralel yine binlerce senaryoya bir şekilde cevap verebilir hale gelmiş.
Bu arada da artık bazı şeyler standart hale gelmiştir diye düşünüyorum. Yeni kurulumlarda artık standart olarak gelmesi gerektiğini düşündüğümüz konuları bu başlık altında toplarsak Majör sürüm V6 ile birlikte bu özelliklerin standart olarak gelmesine katkıda bulunabiliriz.
Ben kendi açımdan standart olarak gelmeli diye düşündüğüm şeyleri aşağıda sıralayacağım, sizde katkıda bulursanız @emre hocam da konuyu takip edecek ve mümkün olan düzeltmeler yeni sürümde artık hazır gelecek.

1- Ürün Özellikleri ekranında ürünle ilgili tüm düzenlemeler yapılabilmeli.

Mesela ;

2- Standart gelen Adisyon ve Mutfak Şablonlarının hem HTML hemde ESC/POS biçimi artık belirli standartlara oturtulmalı. Bir özellik/etiket/ödeme şekli/Not/Varlık/Adres gibi değerler girilmiş ise yazıcıdan çıkmalı, girilmemişse çıkmamalı. Özel durumları bundan hariç tutuyorum. çünkü yukarıdaki yazdığım şeyler artık standart

Devam edelim ; aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.

3- Hesaplar ekranı artık aşağıdaki gibi standart görünüme kavuşmalı ;

4- Durum Görünümleri Terminal/Kullanıcı bazlı ilişkilendirilebilmeli

5- Veritabanı sıfırlama sorgusu Müşteri Hesaplarını etkilememeli, (gerekiyorsa bu adisyonlar farklı bir tabloda tutulabilir)

6- Personel/Paketçi eklemeleri otomatik olarak rapor şablonuna yansımalı.

7- Caller ID den gelen numaraları sonradan görmek için Paket Servis ekranına bir buton ve çıkan numaraları otomatik gelen çağrıya atan bir script lazım. **

Aklıma geldikçe eklemeye devam edeceğim.

5 Beğeni

Yeni ürün ekle kısmı harika ve daha kullanışlı olacak. Sabırsızlıkla yeni versiyonu bekleyeceğim de yeni versiyon için belirli bir tarih var mı? Hani belirli bir tarih var ise ona göre eksik veya olması iyi olur dediğimiz özellikleri tüm arkadaşlar seferber olarak yetiştirelim.

Bende kendi acimdan eksik olan veya eksik buldugum taraflari buraya topliyayim ozaman.

  1. mümkünse HH Fiyatlarini ya grup olarak ya da toptan bir sekilde % olarak hesaplayin yazsin. Yoksa tek tek HH fiyatlari eklemek cok zor geliyor bana :slight_smile:

  1. Android client’i bir cok müsteriye tanittim. Baya ilgi cekti fakat SPLIT fonksiyonun olmamasi NEGATIV bir intiba birakiyor. Cünkü garson bayanlar kafadan hesaplayamiyor.

  2. Yeni bir algoritma eklenip, HH Saatlerini gece 23:59 dan sonra, bir sonraki gün GECMEDIGIMI anlasin.

  3. Z-Raporu yüzünden, günde 2-3 farkli ID elde etmemek icin, gün sonu raporu sadece belirlenen saatlerde yapilabilsin. En azindan bir ayar olsun ki, ordan ayarlanabilsin…Isteyen NON-LIMIT yapsin, isteyen gün sonu yapma saatlerini, desin ki 22:00 - 23:59 arasinda gün sonu yapilabilir seklinde bir ayar olsun…

aklima gelenleri buraya editleyip ilave edicem…

1 Beğeni

En büyük iki sorundan da ben bahsedeyim o zaman

  1. Database dili ve komutlar sadece İngilizce olmalı. Çünkü dil farkı yüzünden türkçe olan bir Databasede status yerine durum diye kodlama yaptığımız vakit maalesef kodlama işe yaramıyor. Hani madem globalleşiyoruz, o zaman evrensel bir dil olan İngilizceyi kodlamada tek dil olarak yapmalıyız.

Başıma geldiğinden söylüyorum. Eminim ki bir sürü arkadaşında başına gelmiştir. İngilizce yazmak yerine türkçe, türkçe yazmak yerine İngilizce yazıp komutu baya yorulan olmuştur.

  1. Tek over veya Input costumer diye bir tuşumuz olsa perakende satışı için ayrı bir varlık ekranı oluşturmaktan daha kolay olup programın daha hızlı çalışmasını sağlamış olmaz mıyız. Salon dışında satış yapmam için illaki ayrı bir varlık ekranı oluşturmamalıyım. Belki de bu özellik var da ben bilmiyorum kusura bakmayın.

Fakat söylediğim özelliği barındıran bir program görünce kıskanmadım değil hani neden bizim yerli programda bu yok diye.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Olur da anlatamamışsam veya yanlış bir kelime seçmişsem af ola.

Herkese iyi çalışmalar.
Saygılarımla…

2 Beğeni

Herkeze kolay gelsin, bende nacizane ufak bir fikrimi sunmak istiyorum öncelikle bize bu fırsatı verdiği için serhat beye ve bu güzel program için emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim :pray:

stok alım hareketi yaptığımızda ürünlerin tek tek fiyatlarını görebiliyoruz. toplam fiyatı da ufak bir kutucuk içerisinde aşağıda yada yukarıda görebilirsek daha kullanışlı olacağını düşünüyorum, çünkü bazı faturalarda ürün fiyatları kdv hariç geliyor, yada ürün fiyatları değişebiliyor, bazen fatura fiyatlarını tam olarak tutturamıyoruz bunu kaydedip ancak carilerden toplamı görebiliyoruz, eğer yanlış ise stok, harektlerden bu yanlışı düzeltiyoruz buda zaman kaybına yada bazende yanlış fatura girişlerine neden oluyor, bütün dökümanları inceldim ama bununla ilgili bir döküman yada yazı bulamadım.

Tekrar kolay gelsin
Teşekkürler…

1 Beğeni

Bir şeyi merak ediyorum kusuruma bakmazsanız ;

POS a tıkladığımızda neden varlık ekranları menüden önce geliyor, program sadece salonu olan yere yapılmış izlenimi vermiyor mu size de.

Bana kalırsa tabi bu benim fikrim, POS a tıklandığında önce menü gelmeli ve menünün yan çubuğunda veya üzerinde veya herhangi bir yerinde salonsa salon, Delivery ise Delivery, tak over ise tak over veya out customers seçilip gerekli müşteri bilgileri yazılıp adisyonu tamamlanmalı. Masa ise salon seçilip masası seçildikten sonra adisyonu tamamlanmalı.

Bir arkadaşımızın önerisi farklı varlık ekranı oluşturmaktı perakende satış için, fazla oluşan varlık ekranları programı yormuyor mu? Farklı varlık ekranları yerine söylediğim gibi olsaydı daha kolay ve akıcı olmaz mı?

Belki yanılıyor olabilirim, fakat salon için düşünülmüş bir program izlenimi veriyor POS kısmı.

1 Beğeni

Ali bey, bu sizin elinizde, SambaPos istediğiniz gibi çalşabilecek esnek bir yazılımdır, Bkz:
https://kb.sambapos.com/2-3-1-c-departman-nasil-olusturulur/

1 Beğeni

Bu feedbackleriniz bizim için çok kıymetli, SambaPOS’un buralara gelirken sürekli gerçek hayattan aldığımız feedbacklere göre geliştirdik.
Kafamızdan şu da olsa iyi olurdu dediğimiz şeyleri V2 de bıraktık. Sonrasında hep topluluğumuzun ihtiyaçlarına ve bunların isteklerine göre hareket ettik.

Sizinde başlangıçta anlattığınız gibi, gelen bir isteği körü körüne yapmak yerine 195 farklı ülkeden (wallahi doğru) 130.000 kullanan restoranın mevcut işleyişini bozmayacak ve onlara da bir fayda saylayacak özellikleri toparlamaya ve önceliklendirmeye önem gösterdik.

Restoran sektörünün en büyük problemi diğer birçok sektörde olduğu gibi personeldir. Farkında olduğunuza emin olduğum konumuz ise, SambaPOS’un kullanıcı tarafında belkide dünyanın en kolay kullanılan programı olmasıdır.
Hep verdiğim bir örnek var, SambaPOS ayakta duracak kadar IQ ya sahip olan herkes kullanabilir. Ama herkes aynı ölçüde kuramaz yapılandıramaz.
Gelen talepleri biraz inceleyince neredeyse tümünün bu şekilde kurulum ve setup ı kolaylaştırıcı işler olduğunıu görüyorum. Bu konuda da size hak veriyorum, artık her kurulumu daha kısa sürede hallederek, başka kullanıcıya daha hızlı geçerek verimliliği artırmak istiyorsunuz.
Bu bizimde uzun süredir gündemimizde olan bir konu, Yılbaşından sonraki planlama da buna daha ağırlık vereceğiz, endişeniz olmasın.

5.2.14 ile birlikte Şablonlarda Default HTMl Şablonda yüklenebilir formatta geldi. Daha da gelişecektir. Mutfak için gerçekten HTML e gerek var mı bilmiyorum ama istenirse Adisyondan kolayca türetilebilir.
Diğer istekleriniz için Yazıcı şablonları geliştiriebilir tabiki, inceleyeceğiz.

Bu şekilde farklı Hesap Ekranları ile bu kadar detaylı şekilde kullanmak isteyen kullanıcı ortalamamız %5 in altında. İnsanlar bunu istiyorlar haklısınız ama ağırlıklı olarak ben restorancıyım, bunlarla tek tek uğraşmam diyen oran %95 seviyesinde. Bu işlemler sizi çok fazla yormasın diye Import/Export özelliğimizi kullanarak 1 dk da Hesap Ekranlarını bu veya müşteriye göre daha farklı bir duruma getirmeniz sizin için çok dahga verimli olur diye düşünüyorum.

Bunu biraz daha detaylı anlatır mısınız?

Veritabanını sıfırlayan SQL Cümledir. ve bu SQL Cümlesi C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adı\Belgelerim\SambaPOS5\Database Tasks dizini içinde yer alan cümledir. Bu cümleyi dilediğiniz gibi editleyerek veya çoğaltarak istediğiniz tabloyu silememesini veya başka bir şeyde yapmasını sağlayabilirsiniz.

Personel Paketçi kullanmayan kullanıcı oranımızı bilseniz, bunu sadece ihtiyacı olanlar yapsın derdiniz :slight_smile:

Bunu şu anda da Tutanak (Log) ile yapabilirsiniz.

HH fiyatları topluca her 2-3- günde bir değişen şeyler değiller ki bu kadar sıkıntı olsun. Burada bir şeyi atlıyor muyuz acaba?

Android Client zaten ödeme almadığı için Split e de ondan ihtiyaç duyulmadığı için ötelendi. İlerleyen zamanlarda Ödeme özelliği de eklendiğinde mecburi olarak Adisyon Bölme de eklenecektir Android Client’a.

Erkan bey bence GünSonu yapma yapamama değil de daha çok her bir gün için Uniq bir Numaratöre ihtiyacınız var desek bu sorun daha mantıklı çözülmez mi? Çünkü bahsettiğiniz sorun olmaması için Sanal GünSonu özelliğimizi ekleyeli epey bi zaman oldu.
Bu bahsettiğiniz Uniq Günlük ID için İngilizce Forum sitemizde çalışan bir çok Z Report araması ile topluluğumuzun yaptığı SQL temelli başarılı çözümler var.

Bence yazıyı editlemeyin alta yeniden yazın ki, neresi yapıldı neresi konuşuldu takip etmemiz kolay olsun.

Ali bey SambaPOS’un tüm DB ve Programlama dili İngilizce zaten. Sadece Türkçe’ye özel bahsettiğinizi gibi ilave çeviriler var. Yoksa bir İspanyol, Status u Status olarak görüyor. Bunu bu şekilde Türkçeleri yapmamızın sebebi de yine topluluğumuzdan gelen yoğun baskıdır. :frowning:

Programın daha hızlı çalışmasına hiç bir katkısı olmaz. Ayrı bir Varlık Ekranı olarak yapmak istememizin Rapolar İş Akışları vb bir çok sebebi var. Ama Varlık Ekranına geçmek zor geliyorsa o bahsettiğiniz tuşa da basmak zor gelecektir.
Konuyu tam anlamamış olabilirim. Biraz daha açıklayabilirseniz memnun olurum.

İlerleyen zamanlarda en çok geliştirilecek bölümlerin başında Stok işlemleri geliyor zaten.

Şimdilik bu kadar da bırakayım, buyrun konuları dilerseniz teker teker tartışalım.

2 Beğeni

Ana kasa tarafında görülmesi gereken ama client tarafında görülmesi gerekmeyen durum bilgileri için extradan sql sorgusu çalışmaması için bunu söyledim. Masa sayısı 100 civarı olan ve 6 kiosk çalışan bir işletmeden yavaşlamalar yaşanıyor.

10 kadar müşterimiz var hepsi de buna ihtiyaç duyuyor, herkes te aynı şekildedir diye düşünüyordum :thinking:

Zaten şu anda öyle yapıyoruz ve bu yüzden proğrama entegre olsun istiyoruz :slight_smile:

1 Beğeni

Ayarlar > Departmanlar ekranından Restoran departmanı için Adisyon Oluşturma Metodu ayarını Adisyon Oluştur olarak değiştiriniz. Bu durumda POS ekranına tıklayınca karşınıza POS ekranı gelir. Masa seçmek için Masa Seç butonuna, Müşteri seçmek için Müşteri Seç butonuna tıklarsınız.

2 Beğeni

@emre bunu bilmiyordum inanın, sambapos hakkında güzel bir şey daha öğrenmek iyi oldu.

İyi çalışmalar
Saygılarımla…

1 Beğeni

Merhaba
Caller id ile gelen çağrıları müşteri ara noktasına otomatik olarak acılan popupla cıkıyor ben henüz çok yeniyim motorcu ekranı hazırladım mevcut siteden aldıgım bilgilerile baslangıcta caller id çağrılarımı aktaramadım daha sonra içerik düzenlemesi ile mevcut müşteri ara bölümüne aktırılan caller id den sonra ara yüzlerini birbirine bagladım( video yükleyecektim ancak izin verilen uzantıda değil) yardımcı olmak isterim