Sambapos ailesine yakın bir sürede katıldım bu yüzden işyerimin işlerinin işleyişini daha da profesyonelleştirmek adına youtube da gezinirken bir kaç videonuza denk geldim. bu yüzden bu konu b aşlığını açıp bilgi almak istiyorum. Bir kaç sorum var cevaplarsanız çok memnun olurum.
1- E Adisyon sistemine geçtiğimizde sanırım bunun adı SambaPOS ONE oluyor. Mevcudiyette kullanmakta olduğum E fatura sistemi için X firmasına ait bir E portal sistemim var. Sambapos ONE geçtiğim zaman diğer E portal sistemini bırakmam gerekiyor mu. ( Sorma sebebim muhasebe firmam değiştirmek istemiyor ne yazık ki )
2- Beko x30tr kablosuz entegrasyonu kullanıyorum. Vergi mükellefi olan müşterilerim oluyor bu konuda onları başka bir portaldan uzun bir süre fatura kesmekle uğraşmak yerine direk faturalandırma işlemi yapmak istiyorum. Sizce bu sistem benim ne kadar işimi kolaylaştırır ya da mantıklı mı ?
3- 7Shift entegrasyonun da için bir video bulamadım nasıl işlediğine dair en ufak bir bilgim yok. Bu yüzden bu entegrasyonda personel giriş çıkış takibi ve ücretlerin hesaplanmasından tutun da tüm maaş olayları vs resmi mi dönmüş oluyor. Yoksa resmi ve gayriresmi olarak ayırabiliyor muyuz.
Merhabalar,
Öncelikle SambaPOS ailesine hoş geldiniz. Sorularınızı sırasıyla yanıtlamaya çalışayım.
1- SambaPOS ONE’a geçtiğinizde, hali hazırda çalıştığınız e-Fatura / e-Arşiv entegratör firmasını bırakmanız zorunlu değildir.
Ancak SambaPOS ONE kapsamında SambaPOS’un çalıştığı entegratör firma ile de çalışmanız gerekir. Burada önemli bir ayrım var:
SambaPOS tarafında sadece gönderilen belgeler (e-Adisyon, e-Arşiv, e-Fatura) tanımlanır ve gönderilir.
Dışarıdan gelen faturalar veya entegratör portalındaki diğer işlemler SambaPOS ONE düşmez.
Bu nedenle mevcut entegratörünüzü muhasebe tarafında kullanmaya devam edebilir, SambaPOS ONE’ı sadece POS üzerinden oluşturulan belgeler için kullanabilirsiniz.
2- SambaPOS ONE’a geçtiğinizde, SambaPOS içerisinde müşteri seçili ve vergi bilgileri tanımlıysa, satış sonrası faturalandırma işlemi otomatik olarak yapılır.
Bu sayede ayrıca farklı bir portala girip manuel fatura kesmeniz gerekmez. Özellikle vergi mükellefi müşterileriniz için hem zaman kazandırır hem de operasyonu ciddi şekilde kolaylaştırır. Bu kullanım senaryosu için sistem oldukça mantıklı ve pratiktir.
3- 7Shifts entegrasyonu ağırlıklı olarak ABD pazarı için geliştirilmiş bir uygulamadır. Türkiye’deki bordro ve resmi muhasebe süreçleriyle birebir uyumlu, “resmi” bir maaş ve SGK takibi çözümü olarak düşünülmemelidir.
Personel giriş-çıkış saatleri ve çalışma süreleri gibi veriler için SambaPOS’un kendi Time Clock ve Maaş Takibi modülünü kullanmanızı öneririz.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim veysel bey. Çok açıklayıcı ve net bilgilendirmişsiniz ellerinize sağlık. Son bir sorum var beko x30tr entegrasyonu kullanıyorum. Pavo ( https://www.youtube.com/watch?v=A1QFrHjp5Yg&t=143s ) da olduğu gibi bir entegrasyon görme şansımız olacak mı yakın zamanda. BU tarzda bir çalışma var mıdır ?
Beko X30TR ile Pavo entegrasyonları teknik olarak farklı yapılarda çalışmaktadır.
Kısaca özetlemek gerekirse:
Beko X30TR, bir ÖKC (Yazarkasa POS) cihazıdır ve işlemler sonucunda resmi mali fiş üretir. Bu yapı doğrudan GİB mevzuatına bağlıdır ve çalışma mantığı sabittir.
Pavo entegrasyonu ise VUK 507 kapsamında çalışan bir yapıdır ve e-Adisyon / e-Arşiv / e-Fatura belgeleri üretir. Burada süreç tamamen elektronik belge üzerinden ilerler.
Bu sebeple Pavo’da gördüğünüz video ve çalışma mantığının, Beko X30TR tarafında birebir aynı şekilde uygulanması teknik ve mevzuatsal olarak mümkün değildir. İki sistem farklı mevzuatlara ve farklı çalışma akışlarına sahiptir.
Beko X30TR tarafında Pavo’daki gibi bir entegrasyon veya çalışma modeli bulunmamaktadır ve bu yönde planlanan bir çalışma da mevcut değildir.