SambaPOS 5.7.24 Sürüm Yayınlandı

Emre Eren’in Anısına (1976 – ∞)

:down_arrow: İndirme: SambaPOS 5.7.24

:warning: Uyarı:
Yeni sürümleri yüklemeden önce mutlaka yedek almayı unutmayın. Önceki sürüme geri dönmeniz gerekirse, çalışan bir yedeğe ihtiyacınız olacaktır.

5.7.24 Sürümündeki Yenilikler

• Belçika mevzuatı tamamlandı (Blackbox)

• Metrik’e push bildirim eklendi

• Dejavoo çoklu TPN uzlaştırma (settlement) eklendi

• Dejavoo tuşlanarak kartla ödeme (Screen Pinpad) eklendi

• PAVO TSM (Türkiye) entegrasyonu eklendi

:warning: Lisanslama Hakkında Önemli Bilgilendirme

Birçok yeni özellik ve güncellemenin yer aldığı bu sürümde, ürün lisanslamasıyla ilgili bazı önemli noktalara dikkatinizi çekmek isteriz.

Bu sürümde lisanslama konusunda iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılmıştır.
Bu nedenle 5.7.14 sürümünden önceki tüm SambaPOS sürümlerinden güncelleme yapan kullanıcıların, güncelleme sonrası yeniden lisanslama yapması gerekmektedir.

Bu şu anlama gelir:
Mevcut V5 sürümünün üzerine kurulum yapsanız bile, kurulum tamamlandıktan sonra Licensing.exe dosyasını çalıştırarak lisans e-posta adresiniz ve şifreniz ile hızlı bir lisanslama yapmalısınız.

Ana bilgisayardan lisanslama yapıldıktan sonra Message Server çalışacak ve tanımlandıktan sonra ona bağlı tüm terminalleri otomatik olarak lisanslayacaktır.

Bu sürümden itibaren terminallerin kapalı olması zorunlu değildir.
Not: Lisanslama sırasında terminaller açıksa, yeniden lisanslama yapılabilmesi için programdan çıkıp tekrar girmeniz gerekir.

Güncelleme İçin Adım Adım Lisanslama

1. Veritabanınızın yedeğini aldığınızdan emin olun.

2. Tüm bilgisayarlarda SambaPOS’u güncelleyin / kurun.

3. Ana bilgisayarda Licensing.exe dosyasını çalıştırarak lisanslamayı yapın.

4. Message Server’ı çalıştırın veya zaten çalışıyorsa yeniden başlatın.

5. Ana bilgisayarı ve terminalleri başlatın.

Yeni Kurulum İçin Adım Adım Lisanslama

1. SambaPOS’u kurun.

2. SambaPOS’u başlatın, SQL Veritabanı ve Message Server bağlantılarını yapılandırıp kaydedin.

3. Belirtilen portta Message Server’ı kurun / çalıştırın.

4. Programı yeniden başlatın (veritabanının oluşturulması ve Message Server’a bağlanması için).

5. Licensing.exe dosyasını çalıştırarak lisanslama işlemini tamamlayın.

6. Message Server’ı yeniden başlatın, ardından SambaPOS’u başlatarak kullanmaya başlayın.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.