ncelikle ekran kaydı aldığım videomu gif yapamadım o yüzden resim formatında ekleme yaptım. Videodan gife çeviriken sorunsuz yapabileceğim bir program önerir misiniz lütfen ?
Eklediğim resimlerdeki gibi beyaz ve kırmızı şarapları alkollü içecekler kategorisi altında eklemek zorunda olduğumdan Şarap seçeneklerini porsiyon kısmına yazdım. Fakat maalesef porsiyon kısmındaki butonların içindeki yazıların kimisi büyük kimisi küçük kaldı.
Burada buton ayarı yapabilmem söz konusu mudur ? Çünkü Şaraplar için Menüde ayrı bir kategori açmak istemiyorum.
Porsiyon seçeneklerim çok olduğu için popup menüde hepsinin görülebileceği konusunda biraz tereddüt ediyorum. Ayrıca belki de sistemi yavaşlatacak diye düşünüyorum.
Yanılıyor muyum?
Bunu denedim ama maalesef istenilen sonucu vermedi. @YILDIZHANPOS 'un önerdiği popup menüyü deneyeceğim. Şehir dışında olduğum için yapamıyorum. Döner dönmez deneyip sonucu paylaşacağım.
Cevap veren tüm dostlara teşekkür ederim
Şöyle bir durum var sipariş etiketi eklemeden bunu yapmamız mümkün mü? Menü şöyle (Restaurant için)
Alkollü içecekler kırmızı şaraplar burada da porsiyon olarak şarap markaları gelecek
Alkollü içecekler beyaz şaraplar şarap markaları
Alkollü içecekler viskiler:arrow_right:viski markaları
.
.
. Ve benzerleri olarak devam edecek
Yani açılır popup da porsiyon diye geçecek olanlar kırmızı şarap isimleri olacak. Etiket grubum yok bunlara dair.
Etiket grubunu atlayarak yapabilmem mümkün mü?
Önerini sipariş etiketleri kısımlarını atlayarak denedim ve çalıştı hoş da oldu. Takdir edersiniz ki restaurantlarda alkollü içeceklerin fiyatı sürekli piyasadan dolayı değişkenlik göstermekte olduğundan fiyat kısımları yazılmadığından o günün fiyatları ne ise fiyat değiş butonundan fiyatlar giriliyor.
Bu durumda sormak istediğim;
1 - İleride raporlar bölümünde herhangi bir sorun yaşar mıyım
2 - Fiyatı değişen ürünler raporunda bana ne gibi sıkıntı çıkarabilir
Alkollü menüyü popup menü dışında farklı nasıl düzenleyebilirim bir öneriniz var mı?
function porsiyon(id) {
var qry = "SELECT m.[Name], s.[Name], p.[Price] FROM [MenuItemPrices] p LEFT JOIN [MenuItemPortions] s ON s.[Id] = p.[MenuItemPortionId] LEFT JOIN [MenuItems] m ON m.[Id] = s.[MenuItemId] WHERE m.[Id]='" + id +"' AND p.PriceTag IS NULL";
var priceList = sql.Query(qry).All;
var priceCount = priceList.Length;
var item = priceList[0].substr(0,priceList[0].indexOf(','));
var response = '';
for (t = 0; t < priceCount; t++) {var list = priceList[t].split(',');
response += "<block 1 transparent center 300><color yellow><size 24><b>"+list[1] + '</b></size></color>\r<b>' +list[2]+'</b> ₺</block>='+list[1]+':green;green,'; }
var porsiyon = dlg.AskQuestion("<b>"+item+"</b> için PORSİYON Seçiniz",""+response+"","white")
return porsiyon
}
Sıfırdan sizdeki gibi düzenlememe resimli olarak yardımcı olabilme durumunuz var mı rica etsem?
scripti değiştirip özel kısıtlamayı da ekledim ({CALL:porsiyon.porsiyon(‘{ITEM ID}’)} Boş değilse) ama bu sefer eskisi de çalışmadı
Çok teşekkür ederim ilginiz için emeğine sağlık. Harika oldu
Tek sıkıntım kırmızı şarap listesi uzun olduğundan porsiyonlar 3 sıra dizilince liste aşağı doğru uzuyor. Bunu sıralamayı revize etmemiz mümkün mü yoksa ekran ayarlarımdan mıdır ?