Merhaba Restorana alınan ürünlerin faturalarını girebiliyoruz fakat fatura takibini yapamıyoruz aca detaylı fatura takibi yapacağımız döküman mevcutmudur. Cariler acıp girdiğimiz faturaları acılmıs olan carinin hesabına atıp aynı zamanda girdiğimiz faturanın stoklarada yansımasını istemekteyiz.
iyi çalışmalar dilerim
Sayin @duzali oncelikle bildigim kadarini yazacagim ben sambapos kendi uzerinde basit muhasebe islemlerini yapmaya izin veren fakat kapsamli islemler icin bir muhasebe programini kulanmanizi tavsiye eden bir yapi . Zaten @mehmet bey @emre bey @vehbi bey eminin size cevap yazacaktir . Daha detaylu
Evet ben zaten geniş kapsamlı bir şey istemiyorum sadece girdikleri fatura kontrolunu yapacaklar birde cari kaydı tutacaklar cevabınız için teşekkür edrim
Cari açıp cari takibini SambaPOS da yapmanız malesef mümkün değil. Faturalarınızı girip stok takibi tabiki yapabilirsiniz. Bununla ilgili dökümanlar kb.sambapos.com sitemizde mevcut. Cari takibini ise bir ticar programda yapmaınızı öneririm.
Basit düzeyde Firmalardan aldığınız belgeleri işleyerek onlara olan borçlarınızın takibini yapabilir, onlara kasadan ödeme yaparak kasanızı da çalıştırabilirsiniz.
Ama yularıda tüm arkadaşlarımında vurguladığı gibi detaylı bir ön muhasebe işletmek için çok da uygun değildir.
Konunun hazır dökümanı mevcut : bkz. https://kb.sambapos.com/2-3-15-d-stok-alimlari-firma-hesaplarina-nasil-islenir/