Farkli yazicilardan Farkli özelliklerde cikti almak istiyorum

Merhabalar,

yukardaki resimdede görülebilecegi üzerine, sadece 1 yazicidan, farkli özelliklerde cikti alabiliyorum. Yani 1 yazicidan YA grublasmis halde yada TEK TEK siparisi yazdirabiliyorum.

Oysa kullanacagim sistemde (atiyorum) 4 tane yazici var:

• Mutfak 1 (192.168.1.61 yazicisi)
  • Mutfak 2 (192.168.1.62 yazicisi)
  • Bar 1 (192.168.1.71 yazicisi)
  • Fatura yazici (USB)
  • Fatura A4 yazicisi (192.168.1.81)

Yapmak istedigim olay;

• Mutfak 1 yazicisi TEK TEK yazdirsin
  • Mutfak 2 yazicisi Grublastirilmis sekilde yazdirsin
    Not: Yukarda da belirttigim gibi, suana kadar sadece 1 yazicidan farkli özelliklte yazdirmaya basabildim.

Normal USB POS Fatura yazicisini kullanmakta bir sorunum yok. Sorunsuz yazdirabiliyorum. Fakat müsteri A4 fatura istediginde, ödeme ekraninda veya sonradan herhangi bir sekilde A4 fatura yazdirma islemini nasil gerceklestirebilirim.

Tesekkürler
Erkan Kaplan

Mutfak1 yazıcısı için ve mutfak 2 yazıcısı için yazdırma görevleri oluşturmanız gerekiyor, tabi bu oluşturduğunuz yazdırma görevi için eylem kuralını da oluşturarak istediğiniz şekilde çıktı alabilirsiniz.

Her istediğiniz çıktı şekli için farklı yazıcı şablonları oluşturmak daha kolay sanki …

Simdi sorununu parcalara bölerek anlatayim.

1. Sorun
Masanin hesabi istendi, garson hesap alacak/aldi.

Eger garson yukardaki resimdeki “A4 Rechnung” butonuna basarsa, A4 yazicisindan A4 formatinda faturayi aliyor. Bunda sorun yok. Sorunsuzca basiyor (Bu bölümü ayarladim; Otomasyon, Eylem, Kural vs…vs…) Burdaki button görevini yapiyor.

Fakat, garson diyelim A4 faturayi almadan hesabi kapatti. Müsteride sonradan A4 Fatura istedi (örn. is yemeklerinden sonra felan). Müsteri adisyonlarindan tekrar bu GOSTER tikladigimda ve kapatilan masaya geldigimde asagidaki gibi görünüyor.

Bu durum karsisinda, burdaki button nasil aktiv sekilde gosterilebilir?

Tesekkürler
E. Kaplan

Merhaba,

Eklemiş olduğunuz otomasyon komutunun ilişkiler bölümündeki Enabled States kısmına Hesap yaz otomasyon komutunda bulunan Enabled States deki bilgilerin aynısını ekleyin görünürlük durumu aktif olacaktır…

1 Beğeni

@EmrBkts tesekkürler hocam. 1. Sorunu hallettim.

@veysel hocam buda ikinci sorunum.
Bir dokuman var mi veya görsel bir anlatim? Mutfak icin yazdirma görevleri nasil olusturabilirim?

Erkan bey dokümanlara biraz göz atarsanız sorularınızın cevabını daha kolay daha hızlı hemde ararken farklı özellikler işinize yarar modüller bulabilirsiniz.

döküman sitemiz;

kb.sambapos.com

yazdırma görevi dökümanı ise ;

https://kb.sambapos.com/2-3-14-e-yeni-mutfak-yazdirma-gorevi-nasil-hazirlanir/

1 Beğeni

Iki haftadir Hatim ediyorum zaten hocam hem dokulari hemde videolari. :slight_smile:
Sambapos ile yatip kalkar olduk…Cok fazla informasyonda istedigimi bulamiyorum/gözden kaciriyorum demekki :slight_smile:

Inceliyorum hemen…

Birde demeden yapamayacağım kategori genişliğiniz gereksiz büyüklükte bence onları biraz daraltırsanız ekranı daha rahat kullanabilir müşteriniz.

1 Beğeni

@veysel tesekkürler hocam.
Dokumanda anlatildigi gibi, yeni görevler ekleyerek, hem mutfakda hemde Bar da (grup halinde ve tek tek olarak) toplamda 4 olarak görev olusturup, istedigim ürünü istedigim yazicida tanimlayarak, istedigim sekilde yazdirabiliyorum. Sorun cözülmüstür.