Birkaç önemli konu daha :)

Merhaba iyi akşamlar.
Bazı sorunlarım var umarım çözüm bulabiliriz müşterimin sorunları desem daha doğru olur :slight_smile:

1-) Paket servis siparişlerini alan bir kasiyer var. Paket servis departmanına giriyor siparişleri alıyor ardından adisyonu kapat diyip ödeme almadan adisyonu kapatıyor ve sipariş bekleyen siparişlere düşüyor. Buraya kadar problem yok. Daha sonra bekleyen siparişlerdeki siparişi 3 adet paketçiden birisi üstüne alıyor teslimatı yapıyor ödeme türüne göre adisyonu kapatıyor. Buraya kadar da bir problem yok.

Fakat müşterim siparişi alan kişinin ödemeyi kapatmasını ama ödeme kapandıktan sonra yine siparişin bekleyen siparişlere düşmesini ve adisyonu hangi paketçi teslim ettiyse onun teslim edip tekrar kapatmasını istiyor.

Bunu yapabilir miyiz?

2-) Adisyon numaraları her gün sıfırlansın istiyorlar. Birkaç konu buldum ama çok anlayamadım. Her gün sabah gün başı yapılınca adisyon numaraları tekrar sıfırdan başlasın istiyorlar.

3-) Sulu yemek isimli kategorideki ürünlerin satış ekranında altında fiyatlar gözüksün istiyorlar. Yapabilir miyiz?

Teşekkürler, iyi akşamlar.

  1. Soru Statulerle yapılabilir. (Ama mantıklı değil. ödeme işlemini hemen yapmak)
  2. Soru Adisyon no benzersizdir. Belge no ile yapılır.
    3 Soru
    price-min

Yapabilirsiniz…

Statülerle derken nasıl yani?

Bence de hiç mantıklı değil ama bunu bir de programı sattığım yere anlatabilsek? Pişman oldum resmen…

Keşke müşterinizin neler istediğini en başından öğrenseydiniz ve bunları müşteriye gitmeden evvel tecrübe etmiş olsaydınız, Bu bahsettiğiniz işlem ve benzeri işlemlerin yapılabileceği kadar esnek tek program zaten SambaPOS.
@Sezgin in bahsettiği Status (yani durumlar) SambaPOS’un bel kemiklerinden birisidir. Bir belgenin veya adisyonun o anki durumunun belirlendiği bir tag (etiket) dir.
Yani siz yeni bir Paket Servis adisyonu açtığınızda belgenin en üstünde yazan Yeni kelimesi bizim için bir Durumdur, Status dur.
Bu belgenin hangi ekranda gözükeceğine bu kelime (etiket) sayesinde karar veririz.

Paket Servisin Özel durumları olduğu için bizde farklı bir Status grubu ile, Bekliyor, Hazır, Teslim Edildi gibi kelimeler (tagler, etikerler) kullanırız. @Sezgin in anlatmak istediği, Ödeme alındığında bunu Teslim Edildi olarka değiştiren Kuralını düzenle ve Ödemesi Alımdı ama Kapatılmadı adında bir tag ile değiştir, İkinci sefer bunu gerçekten kapatmak istediğinde çalışacak kural ile Teslim Edildi olarak değiştir, yani araya yeni bir Durum ekle ve bu sayede istediğin değişikliği yapabilirsin diyor.

Bana göre güncelik kullanımda sadece sorun çıkarır, ödemesi alınmış bir adisyonun hala Bekliyor olarak gözükmesi ama belki sizin veya müşterinizin kelimelere dökemediği bir anlamı olabilir.

Adsiyon Numarasını karıştırmayın, Bu numara gerektiğinde resmi işlemlerde de kullanılmak üzere mutlaka ardışık olarak gitmek zorundadır. Ama siz ayrı bir Günlük Numaratör tanımlayarak bunuda GünSonu yaptığınızda sıfırlayabilirsiniz, hatta dilerseniz çıktılarınızda da bu numarayı kullanabilirsiniz.

Mehmet bey zaten bunları defalarca konuştuk müşterimle ama bunları söylememişti bana kurulumdan önce. Dediğiniz gibi deneyeceğim takıldığım bir yer olursa iletişime geçerim.

  1. Soruyu nasıl yaparım?

Belgeler > SambaPOS5 > Database Tasks klasöründe bulunan [CBL]Veritabanında bulunan tüm hareketleri sil dosyasına sağ tıklayarak kopyalayıp aynı klasöre yapıştırın kopyaladığımızın ismini değiştirdikten sonra sağ tıklayarak düzenle diyerek açınız içindekileri silerek aşağıda belirttiğim alanı yapıştırıp kaydet diyiniz.

UPDATE mi SET [Header]= REPLACE(mi.[Name],'\r','<br/>') + '<br/>' + convert(varchar(50),p.[Price])
FROM [ScreenMenuItems] mi
JOIN [MenuItems] pr on pr.[Id] = mi.[MenuItemId]
JOIN [MenuItemPortions] po on po.[MenuItemId] = pr.[Id] and po.[Id]=(SELECT min(po2.[Id]) FROM 
[MenuItemPortions] po2 WHERE po2.[MenuItemId]=pr.[Id])
JOIN [MenuItemPrices] p on p.[MenuItemPortionId] = po.[Id]

bu adımları gerçekleştirdikten sonra SambaPOS uygulamasını çalıştırıp,
Ana Menü > Yönetim > Ayarlar > Veritabanı Araçları > Veritabanı Görevleri > Hazırladığımız Ürün isimlerine Fiyat Ekleme seçerek görevi çalıştırınız.

Bunu yaparsanız veritabanınızda Menü ürünleri adının altına fiyatları kalıcı olarak yazarsınız.
Beğenmedim geri alayım diye bir seçeneğiniz olamaz. (SQL Hariç)
ve sadece bir kategoride değil tüm kategorideki ürünleri fiyatlandırır.

Demek yeni özellikler takip edilmiyor :slight_smile:

5.2.14 sürümünde istediğiniz menü düğmelerinin Başlık (Header) kısmına $1</br>$2₺ yazarak ürün isimlerinin altında fiyatlarını da görüntüleyebilirsiniz.

Ek bilgi olarak bu şekilde kullanıldığında ürün isimlerinde yapılan değişiklikler düğmelere otomatik yansır.

5 Beğeni

Tam olarak kullanımı:
05

3 Beğeni