Aynı Mutfak Yazıcısından İki Farklı Adisyon

Merhaba,

Aynı mutfak yazıcısından ürün gruplarına göre siparişleri farklı farklı kağıtlara basmam gerekiyor.

Samba içerisinde Grup 1 ve Grup 2 diye iki farklı yazıcı oluşturdum ve aynı yazıcıyı görecek şekilde ayarladım. Yazdırma görevlerinden ürün gruplarından biri Grup 1 de diğeri Grup 2 de çıkacak şekilde ayarladım. Ancak gün sonunda bu siparişler birleştirilip tek kağıtta çıkıyor.

Diğer bir çözüm olarak yeni bir yazdırma görevi oluşturdum. Grupları farklı yazdırma görevleri ile ilişkilendirdim. Ancak yine siparişler birleştirilerek tek kağıtta çıktı.

Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Ayni sablonu mu kullaniyorsunuz?
Yoksa farkli sablonlari mi kullaniyorsunuz?

Yani sablonlarin isimleri ayni mi? yoksa farkli mi?

söyle anlatayim:

Farkli yazici görevleri tanimlayabilirsin:


Bu yazici görevlerini calistiracak olan yazicilar AYNI yazici olabilir.

Sonra cok farkli veya aynisinin kopyasi olan yazici sablonlari tanimlayabilirsiniz;

Mesela simdi 1 tane A ürünü var diyelim ama siz 2 farkli yazicidan ayni anda cikartmak istiyorsunuz.

Yazici görevlerinde farkli yazici gorevlerine tanimlarsaniz, AYNI yazicidan sanki farkli siparisler mis gibi cikacaktir. (Ben daha cok CORBALARDA kullaniyorum)

Yani farkli yazici görevleri ve farkli yazici sablonlari kullanarak istediginiz sonuca ulasabilirsiniz dusuncesindeyim

Teşekkür Ederim @erkan_kaplan

Bahsettiğin şekilde sorunu çözdüm.

Bu arada bir sorun fark ettim. Ürün etiketi kullandığım ürünleri bu etiketlere göre yazıcılardan çıkarmaya çalışınca çıktı alamıyorum. Bu daha önce kullandığım bir özellikti. 5.2.22 de olan bir bug olabilir.

Ürün etiketlerine göre yazicidan cikartma calisiyor.

bkz:

Yazici sablonuna tanimlamaniz gerekiyor bu siralamayi. Bosluk olmamasi gerekiyor, her siralamada bir virgül kullanabiliyorsunuz ve ETIKET isimleri hem sablonda hemde ürün etiketlerinde AYNI olmasi gerekiyor. Yoksa 1 harf dahi yanlis olsa, yazmiyor.

1 Beğeni

Zaten burda da söylemissiniz, HICBIR cikti gelmiyorsa, ayarlarinizda gozden kacan ufak bir hata vardir. Dedigim gibi, en ufak bir hada, HICBIR urunu yazdirmiyor. Sahsen ben kendi basimdan gectigi icin soyluyorum.

1 Beğeni

Bence o kadar karmaşık senaryolara hiç gerek yok … Yazdırma görevlerinden ürün kategorileri için ayrı görevler oluşturmak yeterli diye düşünüyorum.