Adisyon yazıcı kağıdı israfı

Merhabalar,

Uzun bir barımız var yani bir uçta waffle yapılırken diğer uçta çay kazanı ve kahve grupları var. Siparişlerin karışmaması ve waffle yapan çayı rahat görmesi için aynı siparişler 2 uçtaki makinelerden çıkıyor. Haliyle adisyon yazıcı kağıdı maliyeti aylık 400tl civarı. Sorum şu çay kazanının yanına bir tablet koysam ve bu tablette ekrana sadece adisyonu yazdırsam. nasıl yapabiliriz?

bir laptopa mutfak ekranı kur Bir kaç ay sonra kar bile edersin

https://kb.sambapos.com/4-13-mutfak-ekrani-nasil-hazirlanir/

• Dilerseniz her bir yazıyıca sadece kendisinden çıkması gereken ürünü yazdırırsanız daha az satır yazılır daha az kağıt israf olur.
  • Tableti sadece Uzak Masa Üstü yaparak kullanabilirsiniz, SambaPOS da mutfak ekranı tanımı yaparak tabletten de Uzak Masaüstüne bağlanarak görebilirsiniz. (tabletin android olduğunu varsayarak)
  • Çıktı üzerindeki gereksiz satırları kaldırın, yanyan olabilecek satırları yanyana olabilecek satırları yanyana yazın alandan tasarruuf edin.

Neden android Mehmet hocam ? iPad de olsa aynı şey geçerli değilmi ?

Bende bu israftan dolayı şöyle bir düzenleme yapmıştım.
adsy

Mutfak ekranını yaptım yalnız ürün giriyorum teslim edildi yapıyorum. tekrar aynı masaya ürün girdiğimde bütün ürünleri çıkarıyor ekranda nedendir?

Ödemesini almadığınızdan.

aynen. Yalnız benim istediğim sistem tam olarak ekranda adisyonu gösterecek tek tuşla çöpe atıcam aslında ekrana yazdırıp silecek gibi düşünebiliriz. aynı pos yazıcıdan kağıdın çıkması sonra kağıdı çöpe atmamız gibi

Bana özelden ulaşırmısın

Bir Laptop günde 12 saat acik kalsa, akküyü cikartip, ceryan ile calistigindan yola ciksak;

=> 30 gun * 12 saat = 1 ayda 360 saat calisir

Laptoplarin PSU’su genelde 19-21Volt 4 Amper felan

=> Voltaj * Akim * Saat
=> 20v * 4A * 360saat
=> 28800 Wh yani WattSaat’lik bir harcama yapar.
Onuda kWh a cevirsek;
=> 28800/1000 = 28,8 kWh

Türkiyede elektrik kac kurus?
Burda almanyada 30Cent felan.

=> 28,8kWh * 0,30cent
=> ~ 8,64 Euro

Yani bir Laptop 12 saat ve 30 gün sürekli calisirsa ~ 9 Euro aylik ceryan yakar…
Sürekli acik kalan Laptop un hem Ekran Maskesi hemde GPU su bu sicakliga tahminen 1 sene dayanir, sonrada bozulur.

Hmmm…Tablet olabilir fakat sürekli StandBy da kalmamasi gerektigi, yani display in sürekli acik olmasi gerektigi icin, günde 2 defa sarj etmeniz gerekir. Akku cabuk bosalacagi icin, sürekli sarj edileceginden, bu iki aygitin bozulma riskide cok fazla…

Ufffff uzun isler bunlar…

Kagit kullanmak bence en saglam is :slight_smile:

Hocam tabi madalyonun öteki tarafida, ayda 400 TL POS rulosu harcamaniz gerekiyorsa, satislarizda ona göre ters orantili oldugundan, cok fazladir (belki günde ortalama 3 rulo felan)…Cebinizde akrep olmasin, yani 3-5 'aramayin sizde artik :slight_smile: (saka diyorum, lütfen yanlis anlamayin)

5 Beğeni

İki yıl önce bir müşterim benden birşey istedi ve burası izmir olduğu için yapım süresini beklemek istemedi ve vazgeçti.

Kendi restoranımızda buna benzer bir çalışmayı yapıyorum. Eğer isterseniz bu konuda bir SP-C çalışması yapabilirim.

4.2 ve 5.7 inc boyutunda e-ink e-paper kablosuz ve usb ve ethernet POE üzerinden den enerji alan dokunmatik ve dokunmatik olmayan, hazır BUTONU ile SambaPOS sipariş ekranı olarak kullanmanızı sağlayabilirim.

Bu proje için bir fizibilite çalışması hali hazırda var. Maliyetler aşağı yukarı belli. SambaPOS’a entegrasyon için mutfak ekranı alt yapısı kullanılacak. Adisyonlar bu ekranlara gönderilecek. İptal olanlar için ekranda Kırmızı renk desteği var.

E-ink ekranlarda 2 ya da 3 renk desteği var. Siyah beyaz kırmızı ya da turuncu.

bazaar929529_42inchepaperb01 jpg_640x640

Bu ekranları adisyon yazıcıları yerine kullanmak hem alırken ekonomik, hem kullanırken. Mekanik bir yapısı olmadığı için bozulma yer kaplama olayıda olmayacaktır. Üzerindeki Düğme ilede siparişlerin hazır olduğunu bildirebilirsiniz.