Adisyon ekstresi raporu kredi kart sütun toplamı hatası

Arkadaşlar
adisyon ekstre raporu kullanıyorum.
kredi kartlarının toplamı 174,75TL el ile toplayınca da aynı sonuç çıkıyor. ama en alt toplamda 295,00TL gösteriyor. neden olabilir.
roporu aşağıya yazıyorum.

[#Adisyon Ekstresi: 1, 3, 3,4,1,4, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2:0]
>No|Tarih|Saat|DPT|Masa|Mşt|[C]Nakit|[C]KKart|[C]YÇeki|[C]Multinet|[C]SetCard|[C]Sodexo|[C]Ticket|[C]Online|[C]Cari|[C]B.Top|[C]Vergi|[C]İskonto|[C]Yuvarla|[C]Toplam
{REPORT TICKET DETAILS:T.TicketNumber,T.Date,T.Time,T.Department,EN.Masa,EN.Müşteri,PA.Nakit,PA.Kredi Kartı,PA.Yemek Sepeti,PA.Multinet,PA.SetCard,PA.Sodexo,PA.Ticket,PA.Online,PA.Müşteri Hesabı,=[T.TotalAmount]-[CA.Vergi]-[CA.İskonto]-[CA.Yuvarla],CA.Vergi,CA.İskonto,CA.Yuvarla,T.TotalAmount}
>Toplam||||||{REPORT PAYMENT DETAILS:PA.Nakit.sum,PA.Kredi Kartı.sum,PA.Yemek Sepeti.sum,PA.Multinet.sum,PA.Setcard.sum,PA.Sodexo.sum,PA.Ticket.sum,PA.Online.sum,PA.Müşteri Hesabı.sum,[T.TotalAmount.sum]-[CA.İskonto.sum]-[CA.Yuvarla.sum],CA.Vergi.sum,CA.İskonto.sum,CA.Yuvarla.sum,P.Amount.Sum:Payment.Amount > 0}

kart%20d%C3%B6k%C3%BCm%C3%BC kasa%20durumu

Adisyon Ekstre Raporu adında bizim Default bir raporumuz yok.
Bu bahsettiğiniz Raporu (örneğini gönderdiğiniz) extre çalışmasında Ödeme Tipleri Elle tek tek yazılan raporlardır.
Siz herhangi bir Ödem Tipini eksik yazmışsanız bu şekilde görünmesi çok normaldır.
Toplam satırısını tüm ödeme tipleri için otomatik toplar. Ama yukarıda o gün kullanılan bir Ödeme Tipini (örn. metropol Kartı) eklemediyseniz bu şekilde eksik satırdan dolayı sanki toplama hatası gibi görünür.

Raporunuzun içinde yer alan Ödeme Tipleri isimlerinin doğru yazıldığına ve Ödeme Tiplerinizin eksik olmadığını kontrol edin.

Mehmet Bey Kontrolleri yaptım. Birebir aynı olarak düzenledim. Tüm ödemeler işlem yaprım. kasa raporunda ve adisyon raporunda sonuçlar aynı. Resim yükledim. Nakit 16TL Ama toplamı 240 TL gibi çıkıyor. hepsinin toplamında sıkıntı var. Rapor yazımında sutun toplamında yanlış bir kod yazımı hatası olabilir mi diye destek istedim. İlgilenirseniz teşekkür ederim.

Tamam şimdide bu küçük rapor aldığınız Raporu paylaşın, orada neleri topladığınıza birlikte bakalım.

Mehmet bey iyi günler.
Ben detaylı bilgiyi yazmıştım ama veysel beye ilettim herhalde. Sorunu buldum ama çözümü nasıl olur bilmiyorum.
bu raporu her şeyi yaparak çalıştırdım. adisyonları tek ödeme tipi ile kapatırsam sorun yok. ama bir adisyonu iki farklı ödeme tipi ile kapatırsam alt toplama ödeme miktarını kaç farklı ödeme tipi kullandıysam o kadar toplama ilave ediyor. ama sutunda tek görünüyor. Resmini ekledim.
40 tl bir adisyonu 16 tl setcard ve 20 tl sodexo ile ödeme yaptım kapattım. Toplamda setcard a 16+16=32 tl ilave etmiş. Sodexoya da 20+20=40 tl ilave etmiş ve sutunda tek ödeme görünmesine rağmen toplamı aynı miktarda artırmış. Bu hata neden kaynaklanmış olabilir. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Mehmet bey
şunu da ekleyeyim. Adisyon dan ürünü seçip taşıyıp ödeme alırsak farklı ödeme tipi de olsa sonuç doğru çıkıyor. Aynı adisyon içinde yapılan farklı ödemelerde toplamayı çift yapıyor.

Birlikte yazdığınız raporu inceleyelim. Biraz ezbere gittiğimizi fark ettim.

Ödeme detaylarını alırken REPORT TICKET DETAILS etiketini kullanmışsınız. Ayni adisyonun detaylarını gösteren etiketi. Detayları bu adreste anlatılıyor.

Ama en altta toplam almak için, REPORT PAYMENT DETAILS etiketini kullanıyorsunuz. Bu adisyondaki ödeme miktarına bakmaz. Adı üstünde Payment. parçalı alınmış bir adisyonun ödemesini de gösterir.

Adisyon detaylarının ve toplamın farklı vermesi çok normal, elma ile armutu toplamışsınız.

Bu sorunu çözmenin en ideal yolu, baştan başlamak.

Sanırım bu linkte anlatılan gibi bir rapor işinizi daha çok çözecektir.

Örnekte yabancı para birimleri ile çalıştırılmış ama bunu Türkçe’ye çevirebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Hem bu şekilde yaparak neyi nasıl yaptığımızı da kavramanızda yardımcı olur.

Teşekkür ederim Mehmet bey;

ama ven Sambapos da çok yeniyim. Hiç rapor hazırlamadım. Hazırlayabileceğimide zannetmiyorum. Ben konuyu açtığımda veysel bey arkadaşım bana bu raporu kullanmam için cevaplamış bende aynı raporu kopyala yapıştır ile kullanmaya çalışıyorum. uyarılarınızla isimleri değiştirdim. niye hatalı topladığınıda belirrtim. Raporda bir hata varmı diye öncede sormuştum. Ama net bir cevap gelmemişti. Verdiğiniz Linkten bir çalışma yapayım. teşekkürler.