SambaPOS 5.3.0 Sürümü Yayınlanmıştır

Emre Eren (1976 - ∞) anısına…

:arrow_down: İndir : https://sambapos.com/?wpfb_dl=234

:warning: Yeni sürümleri yüklemeden önce yedek almayı unutmayın. Eski sürüme dönmeniz gerekirse, çalışan bir yedeğe ihtiyacınız olacak.

5.3.0 Yeni Eklenenler;

  • Net Framework 4.6 Geçişi yapılmıştır.
  • Entity Framework Güncellemesi yapılmıştır.
  • ClearScript Framework Güncellemesi yapılmıştır.
  • HTML Widget da kullanılan tarayıcı yerine Chromium tabanlı tarayıcı motoru eklenmiştir.
    Bilgisayarınızda Chrome yüklü olmasa bile bunu kullanabileceksiniz.
14 Beğeni

Vehbi bey, daha önce bildirimini yaptığımız bir takım buglarla ilgili düzeltmeler ne durumda acaba ?

1 Beğeni

HTML Widget ile ilgili olanlar mı?

Hayır, mail ile bildirdiğimiz ve forumda açtığımız konullar var.
Sabit maaliyet, sipariş etiketleri silindiğinde veya adı değiştiğinde otomatik seçmeme gibi şu anda aklıma gelenler.
Html widget konusunda keep alive özelliği olması gerek ve bunun parametrik olması gerek. Çerezler korunuyor ama varlık ekranı değişince oturum sonlanıyor.
5.3.0 dün yükledim ve test ediyorum ama 1 defa sistem kilitlenmesi, bir kaç defa ekranda sönme yanma durumu yaşadım. Arada da arka planda bir process devam ediyor gibi mouse bekleme konumuna geçtiğini gördüm.

1 Beğeni

Tam olarak varlık ekranlarına neler eklediniz, hangi şartlarda test ettiğinizi bilemediğim için yorum yapamıyorum. Özellikle YS entegrasyonu ve diğer konularda yaklaşık 1-1.5 aydır deniyoruz. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık.
Oturum sonlanması konusunuda örnek amaçlı Whatsapp ile denedik. Onda da herhangi bir sorun yaşamadık.
Detaylı mail atarsanız HTML Widget ile ilgili elbette tekrar kontrol ederiz.
Diğer konularda geliştirme süreci devam ediyor. Bir sonraki sürümde olması için çabalıyorum.

5.2.26 da her zaman kullandığım Açık Adisyonlar ekranında düzenleme modunda font boyutu değişikliği yapıp geri çıktım. Yeni eklediğim bir ekran değil, ekran görüntüsü aşağıda, ve kilitlenme anında da çektiğim videoyu @veysel 'e gönderdim whatsapp ile.

1 Beğeni

Sizinkine benzer Açık Adisyonlar varlık ekranı kullanıyorum font renk vs. değiştirdim sorun yaşamadım.

1 Beğeni

Böyle bir kurulumu nasıl yapa bilirim?

Merak ederek, araştırarak, kurcalayarak, deneme yanılma ile, yabancı forumdaki birikimlerden esinlenip biraz da kendinizden bir şeyler katarak yapabilirsiniz.
Açılan konuların hepsini okumaya anlamaya çalışın, ilginizi çekmeyen bir konu olsa bile oradaki fikir veya verilen örnek size farklı fikirlerin kapısını açacaktır. Kısacası ; oku, araştır öğren metodu ile her şey mümkün.

Ilgar bey, daha önce forumda dökümana benzer bir içerik paylaşılmıştı bu içeriği takip ederek kendi zevkiniz ile özelleştirebilirsiniz. Takıldığınız yerde sormanız durumunda destek sağlanacaktır.

1 Beğeni

Sorununuz devam ediyorsa, veritabanı yedeği gönderin kontrol edelim. 5.3.0 versiyonunda Ticket Lister ile ilgili bir sorunla karşılaşmadım.

1 Beğeni

Sorun ilk kurduğumda oldu, hatta gönderdiğim videoda kapandıktan sonra şifreyi yeniden girdiğimde girince herhangi bir hata vermeden SambaPOS kapandı. tekrar açtım ve yeniden düzenleme moduna girdiğimde bir hata vermeden çalıştı. Sorun muhtemelen sürüm değişikliğinden dolayı tabloları güncellememiş olabilir. Çünkü veritabanı 5.2.26 da oluşmuştu ve ilk defa 5.3.0 da kullanıyordum. Gün içerisinde de bir kaç defa arka planda bir işlem yapıyor gibi duraksamalar oldu.

1 Beğeni

Teşekkür ederim Veysel bey, her zaman yardımçı olursunuz.

1 Beğeni

Sürüm 5.3.0 da sürekli kapanma sorunu yaşıyorum. Hiç bir uyarı veya belirti olmadan direk kapanıyor. Yeniden açtığımda da hiç bir bilgi göstermeden çalışıyor ancak yine aynı şekilde kapanıyor.

1 Beğeni

Sorunun kaynağını buldum. Sadece 5.3.0 da değil eski sürümlerde de var aynı sorun. Url printer ile bir siteye ulaşmaya çalıştığınızda (Sms göndermek için kullanıyorum.) eğer url çalışmıyorsa sambapos direk kapanıyor. Bazen sunucu kaynaklı bu siteler kapalı olabiliyor. Sadece sitelere ulaşılamadığında da değil, bilgisayarda herhangi bir sebeple internet yoksa ve url printer çalışırsa yine direk kapanıyor.

3 Beğeni

Bu gibi durumlarda bir hata mesajı gösterilmeli, mesela mail gönderilemediğinde olduğu gibi.

Teşekkürler. Bu durumu kontrol edeceğim