Masa renginin değişmesi

Merhaba. Garsonlarımız Sipariş aldıktan sonra örneğin en sonverilen siparişten 30 dakika sonra masanın renginin değişmesini bu sayade garsonların dikkatlerini o masa vermelerini nasıl sağlayabilirim.

Timer kullanarak yapalirsiniz
Yada forum da mevcut olan script ile de

function getColor(minutes){ if(minutes > 59) return 'red'; if(minutes > 45) return 'blue'; if(minutes > 30) return 'orange'; return 'green'; }

İlyas bey gösterilen ayarlamaları yaptım fakat masa numaraları düz küçük yazılar çıkıyor.




<background {CALL:fn.getColor('{ENTITY STATE MINUTES:Status}')}>$1<br/> <color White>${REPORT TICKET DETAILS:T.RemainingAmount:(TEN.Masa=$1) and T.RemainingAmount>0:{0}}</color> <br/> {ENTITY STATE MINUTES:Status} DK.</background>

image

tekrar girişp yapınız

image

bunu kopyalayıp atarmısınız oraya yazılan kodu

Timer yazmışsınız komuta o fn olacak

bu şekilde yapınız denetliyici adı neyse call o olmalı

[quote=“YILDIZHANPOS, post:6, topic:1573”]
{CALL:fn.getColor(‘{ENTITY STATE MINUTES:Status}’)}
[/quote]

İlyas bey sorunu değerli yardımlarınızla çözdüm çok teşekkür ederim. Fakat Şöyle bir durum tespit ettim Örneğin garson siparişini tamamlayıp çıkış yaptığı ilk 30 dakika masa rengi sarı, 30 dakikadan sonra masa rengi kırmızıya dönmüş olsun garson kırmızı rengi gördüğünde gidip masayla ilgilensin gelip aynı masaya siparişini girdikten sonra kırmızı renk tekrar sarıya dönmüş olsun böylece garsonun takibi kolaylaşmış olur. Şuan mevcut haliyle 30 dakikadan sonra kırmızı olmasına oluyor fakat 30 dakikadan sonra sipariş girdiğinde renk kırmızı olarak devam ediyor rengini değişmiyor masanın. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Kullanılan pos pc lerin işlemci gücü ve masa sayısının yoğunluğuna göre bu şekilde aşırı derecede yavaşlama sorunu olacağını unutmayın.

Yaptığınız işlem varlık durum süresine göre çalışmakta. Masaya Sipariş girildiğinde masanın durumunu değiştirecek bir eylem eklerseniz istediğiniz gibi çalışacaktır.